joi, 20 august 2009

25 oct 2007declaraţiile cercetaţilor Ciutacu şi Viorică

-declaraţia cercetat Ciutacu la Poliţia Bârlad
-declaraţia cercetat Viorică la Poliţia Bârlad








25.10.2007
Pol. mun. Bârlad
B.I.F.
Insp. Stângăceanu Cosmin
DECLARAŢIE,

Subsemnata Ciutacu Maricica……….
după ce am luat la cunoştinţă faptele pentru care sunt cercetată, declar următoarele:
Sunt şef compartiment Resurse Umane din cadrul SC Vigotex SA. În această calitate am ca atribuţie conform Aprobării ITM Vaslui păstrarea şi completarea Carnetelor de Muncă ale salariaţilor.
O cunosc pe d-na Ivanov Maria Rodica din data de 08.09.2003 când s-a angajat în societate pe funcţia de Responsabil MQ. Această funcţie presupunea implementarea sistemului de management al calităţii conform standard ISO 9001/2000.
Pentru implementare în cadru sistemului MQ şi conform standard trebuia emisă o decizie în titulatura Reprezentant MQ. Precizez faptul că era strict o schimbare de titulatură şi nu o schimbare a caracteristicilor funcţiei în sensul modificării drepturilor şi obligaţiilor conferite prin fişa postului.
Începând cu anul 2005 d-na Ivanov Maria Rodica consideră că funcţia d-neaei a depăşit pe cea a conducerii societăţii motiv pentru care în anul 2006 administratorul Unic al societăţii dl ing. Maftei Ionel, a dispus efectuarea unui audit extern (de către un auditor din afara societăţii).
Acesta dl prof dr. ing. Constantin Bucşan a întocmit un raport de audit prin care afirmă în conformitate cu prevederile ISO 9001, Reprezentant al managementului trebuie să fie un reprezentant, membru al conducerii şi nu d-na ing. Ivanov rodica Maria. Nu cunosc de ce acest raport de audit nu este semnat.
Având în vedere acest document, conducerea SC Vigotex a emis decizia 205/13.03.2006 prin care s-a înlocuit decizia 389/27.10.2003.
Din punctul meu de vedere decizia a fost legală fiind emisă şi semnată de conducerea legală a societăţii.
În acest sens au fost mai multe controale de la ITM Vaslui. La ultimul control, întrucât nici titulatura “responsabil” nici “reprezentant” nu avea un cod conform clasificării ocupaţionale din românia s-a primit sancţiunea “avertisment” ca pe viitor orice funcţie sau meserie să fie la un cod.
Datorită celor semnalate ITM nu a considerat că trebuia operată decizia în titulatura “reprezentant” în carnetul de muncă.
În baza acestei decizii nr. 205/13.03.2006 eu am făcut rectificările la col. 5, rândul 67 şi 68 cu titulatura responsabil şi am înscris rectificarea la cap. VII “certificarea rectificărilor” în data de 13.03.2006.
Precizez faptul că în mod eronat şi fără nicio intenţie am greşit anul, trecând 2005 în loc de 2006.
Referitor la menţionarea în Carnetul de Muncă a majorării salariului în data de 01.11.2005, am trecut “responsabil” în loc de “reprezentant” deoarece, contractul individual de muncă al d-nei Ivanov Rodica la col 7 ca temei legal am înscris Actul adiţional la Contractul Individual de Muncă, încheiat între d-na Ivanov şi conducerea societăţii, care este înregistrat la ITM şi nu specifică titulatura funcţiei.
Precizez din nou faptul că toate aceste modificări în carnetul meu de muncă nu i-au adus niciun prejudiciu d-nei Ivanov şi toate aceste reclamaţii le consider răzbunare fără un suport real şi legal.
Referitor la desfacerea capselor ce leagă paginile 27 şi 28 menţionez că în mod firesc şi legal la terminarea unui carnet de muncă se ataşează un supliment pentru continuarea înscrisurilor.
Repet faptul că toate aceste modificări poartă viza ITM Vaslui, aceasta certificând legalitatea înscrisurilor efectuate.
Voi prezenta la dosar copie după fila din registrul decizii care atestă când a fost emisă decizia 13.03.2006.
Nu recunosc faptele de care sunt acuzată de către d-na Ivanov Maria Rodica.
Alte aspecte nu mai am de precizat.
Declaraţia a fost dată între orele 11 şi 13.
Atât declar, susţin şi semnez.


25.10.2007








25.10.2007
Pol. mun. Bârlad
Însp. Stângăceanu Cosmin


DECLARAŢIE,

Subsemnata Viorică Greta……
declar următoarele:
Ocup momentan funcţia de Director Tehnic în cadrul SC Vigotex din anul 2003.
În data de 08.09.2003, d-na Ivanov Maria Rodica a fost angajată în societate pe funcţia de responsabil MQ- managementul calităţii.
În momentul angajării i-a fost trecută în cartea de muncă titulatura de responsabil MQ conform indicaţiilor reprezentantului firmei de consultanţă, angajată pentru implementarea sistemului de management.
Începând cu anul 2005 a apărut o stare conflictuală între d-na Ivanov si conducerea societăţii desprinsă din faptul că nu-şi îndeplinea corect atribuţiile de serviciu.
Având în vedere acest lucru administratorul unic, d-l Maftei a dispus efectuarea unui audit extern, care a fost făcut de prof. dr. Bucşan care printre alte concluzii a exemplificat şi faptul că titulatura corectă este de responsabil MQ.
Având în vedere acest lucru s-a emis decizia 205/2006 prin care s-a schimbat titulatura din reprezentant în responsabil, fişa postului şi salarizarea rămânând aceaşi.
Decizia a fost perfect legală fiind vizată de către reprezentanţii ITM.
Astfel s-au făcut modificări în cartea de muncă, dar aici s-a trecut în mod greşit, fără intenţie, la anul emiterii deciziei 2005 în loc de 2006.
În iunie 2006, datorită restructurării activităţii în societate postul de responsabil MQ a fost restructurat, astfel (inginer) d-nei Ivanov desfăcându-I contractul de muncă.
Consider faptul că toate aceste fapte pentru care d-na Ivanov mi-a făcut plângere penală nu au un suport real şi legal.
Alte aspecte nu mai am de precizat.
Declaraţia a fost luată între orele 1330 şi 1350 .
Atât declar şi susţin şi semnez.


25.10.2007




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu